2013. december 24., kedd

Mézes krémes Nagynéném receptje




Tészta:
2 tojás,
20 dkg cukor,
1 kávés kanál szódabikarbóna,
5 dkg margarin,
3 evőkanál tej,
3 evőkanál méz,
60 dkg liszt,

Krém:
30 dkg margarin,
30 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 l tej,
6 evőkanál búzadara,
sárgabarack lekvár,

A hozzávalókat a liszt kivételével egy mély tálba tesszük és vízgőz fölött összefőzzük kb 10 perc alatt. A gőzről levéve még melegen hozzákeverem a lisztet. Gyúrás közben bőven lisztezni kell, mert egy kicsit ragadós tészta. 4 részre osztjuk, és tepsi hátán sütjük meg a lapokat. Még forrón rácsra csúsztatjuk hűlni, mert ha kihűl, a tepsi hátán, könnyen eltörhet.
A tejből és a búzadarából krémet főzünk és hűlni hagyjuk, de gyakran megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg. Közben a margarint, a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd a hideg krémhez adjuk. Szépen egybe dolgozzuk.
A tészta lapokból az elsőt egy tepsi aljába tesszük és rákenjük a krém felét. Ráhelyezzük a következő tésztalapot melyre egy jókora adag sárgabarack lekvárt simítunk, erre helyezzük a következő tészta lapot és a krém másik felét majd az utolsó tészta lap is a helyére kerül. Letakarjuk, és egy napig pihentetjük, hogy jól átpuhuljon. Tálalás előtt a tetejét vastagon megszórjuk porcukorral. Kb 2x4es szeletekre vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése