2014. január 5., vasárnap

Csurgatott fánk recept


6 dl tej
10 dkg vaj
1 csipet só
2 ek cukor
40 dkg liszt
8 db tojás
4 ek rum
olaj a sütéshez

A tejet a vajjal együtt felforraljuk, beleszórjuk a sót és a cukrot, ha felforrt hozzáadjuk a lisztet és erős kevergetés mellett addig hagyjuk a tűzön míg összeáll annyira, hogy elváljon az edénytől. A masszát langyosra hűtjük, majd habverővel egyenként beledolgozzuk a tojásokat és a rumot.
A tésztát habzsákba rakjuk, és a felforrósított olajba borzas csigákat nyomunk, mindkét oldalukat szép pirosra sütjük, a felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk. Porcukorral megszórva lekvárral tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése