2014. január 5., vasárnap

Kapucíner szelet


Tészta:
6 tojás,
6 evőkanál porcukor,
1 dl étolaj,
6 evőkanál liszt,
½ csomag sütőpor,
2 evőkanál kakaó,

Krém:
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
5 dl tej,
2 csomag tejszín ízű puding por,
1 evőkanál kakaó por,
1 evőkanál fekete kávé,

Máz:
20 dkg ét tortabevonó,
2 evőkanál étolaj,

A tésztához a tojásokat ketté választom, a sárgáikat kikeverem a porcukorral, majd hozzáadom az étolajat, a lisztet, a sütőport, és a kakaót. A tojások fehérjéből kemény habot verek és óvatosan a masszához keverem. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a tésztát és készre sütöm, amit tű próbával ellenőrzök.
A krémhez, a puha margarint kikeverem a porcukorral, a pudingot 5dl tejből és 2 csomag pudingporból a tasakon leírtak szerint elkészítem és folyamatos keverés mellett hideg vízfürdőben kihűtöm, majd a margarinos és a tejes krémet összekeverem. Hogy kétféle krémet kapjak az egészet elfelezem és az egyik adagba elkeverek a kakaó port és a evőkanál hideg fekete kávét.
A tésztáról eltávolítom a sütőpapírt, először a fehér, majd a barna krémet kenem a tésztára. Kicsit hűlni hagyom és elkészítem a csokoládé mázat.
A tortabevonót apró darabokra töröm, forró vízfürdőbe felolvasztom. Mikor teljesen simára olvadt elkeverem benne az olajat és a sütemény közepére öntöm innen igyekszem egyenletesen elteríteni, majd ismét hűvös helyre teszem míg megköt a máz. Lehetőség szerint csak másnap szeleteljük akkor is vizes késsel, hogy ne törjük össze a mázat és ne húzzuk el a krémet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése