2014. január 5., vasárnap

Kefíres lángos, ahogy Anyu készíti



1 kg liszt,
4 egész tojás,
4 pohár kefir (7dl),
3 kávéskanál só,
5 dkg élesztő,
1,5 dl tej,
1 kávéskanál cukor,

A lisztet kelesztő tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, a tojást, a kefírt, és a sót. Fakanállal jól kidolgozzuk a tál tetejére nylon zacskót húzunk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A tészta reggelre szépen megkel és már süthető is amennyi szükséges a többi a hűtőben eláll akár 1 hétig is, de fagyasztani nem szabad.
Szaggatni olajos evőkanállal a legjobb, de utólag lisztezni nem szabad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése