2014. január 10., péntek

Palermói szelet


Tészta:
6 tojás sárgája,
20 dkg margarin,
1 csomag vaníliás cukor,
25 dkg cukor,
40 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
15-20 evőkanál tej,
1 marék mazsola,

Krém:
35 dkg darált dió,
4 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2-3 dl tej,

Hab:
6 tojás fehérje,
20 dkg porcukor,

A tésztához a tojás sárgákat, a margarinnal, a vaníliás cukorra és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tejet. Kivajazott kilisztezett tepsibe öntjük.
A diós krémhez a darált diót a cukorral és annyi tejjel felfőzzük, hogy lágy, de nem lucskos krémet kapjunk.
A tepsiben lévő tésztát megszórjuk a megmosott mazsolával, majd evőkanállal a tészta tetejére csapkodjuk a diókrémet.
A tojás fehérjéből kemény habot verünk, beletesszük a porcukrot, ismét kemény habbá verjük, majd a diókrém tetejére simítjuk.
Előmelegített, de nem túl forró sütőbe megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése