2014. január 10., péntek

Rumos eper torta


Tészta:
4 tojás,
4 evőkanál cukor,
4 evőkanál rétes liszt,
1 kávéskanál só,
½ csomag sütőpor,

Krém:
2 csomag vaníliás puding por,
6+2 dl tej,
4-5 evőkanál cukor,
2+2 evőkanál rum,
50 dkg eper,
1 csomag babapiskóta,

3 dl tejszín,
a díszítéshez eperszemek,

26 cm átmérőjű tortaformába vékony piskótalapot sütünk, melyet ha kihűlt, ketté vágunk, tálra tesszük és a tortakarimát köré csatoljuk.
A pudingot a 6 dl tejjel a tasakon leírtak szerint elkészítünk, folyamatosan kevergetve hűteni kezdjük, mikor már nem forró belekeverjük a 2 evőkanál rumot és a felaprított epret. A krém felét a piskóta lapra kenjük, majd 2 dl tejbe elkeverünk 2 evőkanál rumot, ebbe mártogatjuk a babapiskótát, amit a krém tetejére rakosgatunk szorosan egymás mellé. A krém másik felét a babapiskóta rétegre kenjük és végül a torta lap másik felét is a helyére tesszük.
Minimum egy éjszakára a hűtőbe kell tenni, az előre felforralt és lehűtött tejszínnel együtt, amit másnap kemény habbá verünk és bevonjuk vele a tortát. Eperszemekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése