2014. január 7., kedd

Szalagos fánk


5 dkg élesztő
5 dl tej
20 dkg porcukor
50 dkg finom liszt
50 dkg rétes liszt
4 egész tojás
10-12 dkg olvasztott margarin

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatom, a kétféle lisztet elvegyítem. A lisztet, a porcukrot, a tojásokat, összedolgozom a felfuttatott élesztővel, majd hozzá adom az olvasztott, de nem meleg margarint. Jól kidolgozom és duplájára kelesztem.
Lisztezett deszkára borítom a tésztát, könnyedén kinyújtom kb. ujjnyi vastagra, fánkszaggatóval kiszaggatom és egy kicsit pihenni hagyom, majd forró olajban először az egyik, majd a másik felét sütjük meg így szép világos csík marad a fánk oldalán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése