2018. március 30., péntek

Néró, ahogy nálunk készül...

... nem feltétlen az autentikus nérót készítjük, de nekünk nagyon ízlik, épp ezért nem is vacakolunk kis adagokkal, hanem egyből egy hadseregre való mennyiséget sütünk.







fehér tészta
  50 dkg vaj
  50 dkg porcukor
  4 tk vanília aroma
  4 tojás
  75 dkg liszt
  csipet só
  1 sütőpor
  1 citrom reszelt héja és leve
 





kakaós tészta
  50 dkg vaj
  50 dkg porcukor
  4 tk rum aroma
  4 tojás
  65 dkg liszt
  10 dkg keserű kakaó
  csipet só
  1 sütőpor
  1 narancs reszelt héja és leve

a "ragasztáshoz" 1,5 üveg barack lekvár.




A porcukrot a puha vajjal kihabosítom, egyenként hozzáadom a tojásokat, majd a vaníliát, a csipet sót és a sütőporral elkevert lisztet. Utolsó lépésként a citrom héj és a citromlé következik.
A sütőt felforrósítom, majd közepesre veszem, a tésztát habzsákba teszem és sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kb 1-1,5 cm távolságra kicsi halmokat nyomok.
Szép világosra sütöm a tésztát és ahogy kihűlt egy adag már riadóztatom is a "ragacsoló" egységet. Amíg én tepsiről tepsire sütöm a tésztát a lányok ragasztják a őket lekvárral, ami hol itt hol ott köt ki, így ragad minden, de ők remekül elszórakoznak.

Isten igazából, csak másnapra lesz teljesen tökéletes a sütik állaga, de természetesen a rosszul összeragadt darabokat azonnal le kell fogyasztani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése